Gazdaságinformatikus MSc

Gazdaságinformatikus MSc

 1. Szak neve: Gazdaságinformatikus mesterképzési szak
 2. Képzési forma, tagozat: Mesterképzés, nappali és levelező tagozaton
 3. Képzési idő: Alapképzésben: 4 félév
 4. A képzés célja: A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek az üzleti folyamatok megértésére, a problémák feltárására és az információkezelést érintő megoldások kidolgozására. Továbbá alkalmasak a folyamatokat támogató ICT rendszerekkel szemben támasztott igények felismerésére, fejlesztésre és az alkalmazások menedzselésére, valamint kutatási-fejlesztési feladatok ellátására és PhD képzés keretében való továbbtanulásra.
 5. A diploma megnevezése: Okleveles gazdaságinformatikus
 6. Az ideális jelentkező: Nyitott, érdeklődő, motivált, keményen dolgozó
 7. Tantárgyak: Matematikai modellezés; Operációkutatás; Gyakorlati ökonometria; Közgazdaságtan; Üzletviteli modellek; Vállalati információ-és tudás-menedzsment ICT eszközei; Üzleti adatbázis-tervezés és programozás; Üzleti adatbázisok; Szervezeti viselkedés; Kvantitatív döntési módszerek; Mesterséges intelligencia matematikai alapjai; Termelés- és folyamat-menedzsment; Folyamat-modellezés, dinamikus rendszerek; Projektmunka: Vállalati döntéstámogatás IT eszközökkel; Kutatásmódszertan. A program a PTE TTK és KTK együttműködésében, a TTK vezetésével folyik, felhasználva a gazdasági szereplők szaktudását.
 8. Továbbtanulási lehetőségek: A szakot az átjárhatóság lehetőségének maximális biztosítása jellemzi. Nyitott a bolognai folyamat elveinek megfelelően minden más intézmény felé, továbbá a Pécsi Tudományegyetemen folyó interdiszciplináris iskolák irányában is.
 9. "A szakmai szépségei": Kimeríthetetlenek...
 10. Elhelyezkedési esélyek és lehetőségek: A vállalatoknak egyre növekvő mértékben alkalmazási orientációjú szakemberekre van szükségük, hiszen az ICT problémák ma már leginkább a tervezés, a projektek, a szervezeti beillesztés, a biztonság és az üzemeltetés területén jelentkeznek.
 11. A képzéssel kapcsolatos további információk:

  Szakmai tájékoztatás

  Dr. Jenei Sándor
  egyetemi tanár
  E-mail: jenei [k] ttk [p] pte [p] hu
  7624 Pécs Ifjúság útja 6.
  Tel/Fax.: (72)-503-600/24197

  Általános tájékoztatás

  PTE TTK Tanulmányi Osztály
  7624 Pécs Ifjúság útja 6.
  E-mail: felveteli [k] gamma [p] ttk [p] pte [p] hu
  Tel.: (72)-503-600/24841, Fax.: (72)-503-600/24833
  http://www.ttk.pte.hu/TO/